Een beroep met een toekomst

Is het je nooit opgevallen; veel beroepen die vroeger heel populair waren worden tegenwoordig wegbezuinigd. De menselijke maat is vervallen doordat de techniek een sprong heeft gemaakt. Steeds meer geschoolde mensen komen daardoor werkeloos op straat te staan. Wellicht ben jij daar ook wel één van. Je had een mooi beroep maar door bezuinigingen en automatisering ben je overbodig geworden. Wellicht is dit je kans om te kiezen voor een mooi beroep met een toekomst. We hebben het over het vak van administratief medewerker.

Administratie zal altijd blijven

Ieder bedrijf heeft een administratie. Niet iedere ondernemer is in staat om zelf zijn administratie te voeren. Het is om die reden dat ze iemand inhuren om de administratie te komen doen. Er wordt op zo’n moment een pakket eisen aan een sollicitant gesteld. Je moet met bepaalde software pakketten kunnen werken. Bovendien moet je een zekere beroepshouding hebben die past bij het karakter van het werk wat je gaat doen. Administratie en boekhouding is dan ook een vak apart.

Terug naar de schoolbanken

Wanneer jij besloten hebt dat je niet thuis wil blijven kniezen op de bank neem je het besluit; je gaat terug naar de schoolbanken. Je gaat voor het beroep waarvan je zeker weet dat het niet snel overbodig zal worden. Je wilt administratief medewerker worden.

Je zal dan wel moeten leren om met een computer om te gaan. Dat is geen straf wanneer je bedenkt dat je een laptop tot je beschikking krijgt tijdens je opleiding. Tijdens de paar uren per week dat je op school zit ontmoet jij je studiegenoten. Dat is gezellig, net als in je vroegere schooltijd. Je doet nieuwe sociale contacten op en tegelijkertijd werk je naar een nieuwe baan toe. Een half jaar later ben je klaargestoomd voor de praktijk. Een mooie carrière als administratief medewerker ligt voor je.