Handelen in binaire opties

Je hebt vast gehoord van aandelen, en aandelen handelen. Dat het enorm hectisch is, en je van alles en iedereen op de hoogte moet zijn om mee te kunnen gaan in het drukke wereldje. Niks voor jou? Dan moet je eens kijken naar het handelen van een binaire optie.

Het is wat minder bekend, maar een stuk laagdrempeliger. Financieel en technisch gezien is het erg toegankelijk.

Doe de juiste voorspelling

Wel eens meegedaan aan een toto? Of misschien een andere voorspelling gedaan, en het juist gehad? Dan weet je precies hoe het voelt om een binaire optie te handelen. Je doet namelijk in principe een voorspelling van de koers van een product. Met een product bedoelen we de koers van aandelen, bijvoorbeeld AEX, Apple of Tesla.

Jij verwacht bijvoorbeeld dat de koers van Apple binnen een week van 500 punten naar 530 punten gaat. Je kunt dan een binaire one touch optie nemen. Neem je bijvoorbeeld die optie voor 100 euro met een rendement van 20%, heb je kans op een uitbetaling van 120 euro (inzet + winst van rendement). Je ‘wint’ de optie wanneer de koers van Apple binnen de gestelde expiratietijd van een week over de 530 punten gaat.  Blijft hij binnen die tijd onder de 530 punten, verlies je helaas je inzet. Je bent dan ‘out of the money’, zoals ze dat noemen.

High/low

Misschien iets veiligere optie is de high/low optie. Je zegt dan niet dat de koers boven een specifiek aantal stijgt, maar enkel dat hij stijgt. Je kunt ook ervoor kiezen een optie te nemen waarbij je rendement krijgt als de koers juist daalt. Het maakt niet uit of het 1 punt verschil is of 100, zolang het maar aan het eind van de expiratietijd juist is.