Verhoord door de politie? Neem een advocaat!

Ben je opgeroepen voor een politieverhoor en wil je hier meer over weten? Hoe gaat het bijvoorbeeld in zijn werk en wat zijn je rechten? Kijk dan eens op de website https://www.politieverhoor-advocaat.nl/. Hier vind je namelijk alle informatie die je nodig hebt met betrekking tot een politieverhoor.

Tegenstrijdige verklaringen

Tijdens een politieverhoor moet je de misdaad waar je van verdacht wordt toelichten. Dit gebeurt zoals de naam al zegt op het politiebureau. Tijdens dit verhoor is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat je zegt. De politie heeft namelijk al meer informatie over je dan dat je weet en kan jou uitspraken vergelijken met feiten. Spreken deze elkaar tegen dan kan je ook nog eens beschuldigd worden van het geven van tegenstrijdige verklaringen en dat komt je strafzaak niet ten goede. Daarom is het goed dat je bij zo’n politie verhoor altijd recht hebt op een advocaat.

Controle

Deze strafrecht advocaten zorgt voor een paar dingen. Als eerste oefenen ze een soort controle uit op de politie. Een strafrecht advocaat mag namelijk tijdens het verhoor aanwezig zijn en houd in de gaten of de politie geen suggestieve vragen stelt. Ten tweede zorgt de aanwezigheid van de advocaat ervoor dat er minder druk op jou komt te staan. Dit is namelijk een recht wat je hebt, jouw verklaring mag niet onder dwang worden afgenomen. Ook al staat in de wet geschreven dat een verklaring onder dwang niet mag toch gebeurd dit regelmatig op subtiele wijze. Als laatste is het zo dat je het recht hebt om vooraf gaand aan het verhoor met je advocaat te praten. Zo kunnen jullie samen de beste strategie bepalen om op de laagste straf dan wel vrijspraak te komen. Een ander recht wat je hebt als je verhoord wordt is dat je een advocaat mag weigeren. Dit wordt vaak gedaan met de gedachte dat men dan weer eerder vrij is omdat het minder geregel is. Dit is niet waar en wordt ook zeker afgeraden!