Waarom je hypotheek oversluiten?

Ga je een nieuwe woning kopen en wil je je oude hypotheek oversluiten (meenemen) of staat de rente laag en is dat de reden dat je de hypotheek wilt oversluiten? Maar is dat altijd verstandig en voordelig? Weeg steeds de voordelen en de nadelen tegen elkaar af. Het oversluiten van de hypotheek is interessant wanneer je over kunt sluiten naar een goedkopere hypotheek (lagere maandlasten) met betere voorwaarden. Als dat kan en je krijgt geen fikse boete of je haalt de boete er gemakkelijk uit, waarom dan nog wachten?

Hypotheek oversluiten gemakkelijk en snel

Een hypotheek oversluiten kan gemakkelijk online, daarnaast is het erg snel geregeld. Je vult eerst je financiële gegevens in, dan vul je je persoonsgegevens in en dan ontvang je alle informatie per e-mail. Als je vragen hebt kun je altijd gebruik maken van het telefonisch consult dus waar wacht je nog op? Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Daarom een hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten doe je omdat de rente nu nog laag staat waardoor het oversluiten vaak interessant is. Overigens is het ook erg duur wanneer je je hypotheek niet volledig aflost. Veel mensen weten het niet, maar je mag vaak het aflossingsvrije deel van de hypotheek meenemen bij het oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Geeft dit jou ook voldoende redenen om over te stappen? Bereken eerst wat het voordeel voor je is en of dat je een boete moet betalen. Als het interessant is, wacht dan niet langer. Het besparen kan namelijk snel beginnen, want de rente is laag momenteel. Maak hier gebruik van, want waarom meer betalen dan nodig is?