Waarom MBV praktijk zoveel gevraagd wordt

Inbraaksystemen zijn gevoelig

Er is op de arbeidsmarkt een toenemende vraag naar medewerkers die de opleiding MBV praktijk gevolgd hebben. Dat is heel gemakkelijk te verklaren, want er is een toename aan inbraken in woningen. Steeds meer mensen nemen daarom een inbraakpreventie systeem en een alarm installatie in hun huis. Die systemen zijn in losse componenten te koop in winkels, maar ze blijken dan toch niet voldoende te werken. De apparaten zijn gevoelig voor storingen; de kat die door het huis loopt is soms al in staat om de politie op je stoep te krijgen. Het is dan ook logisch dat mensen liever een beveiligingsbedrijf inschakelen om de installatie aan te leggen.

Een tekort aan geschoold personeel

Wanneer men een beveiligingsbedrijf inhuurt moet dit bedrijf beschikken over voldoende monteurs Beveiligingsinstallaties. Hoewel beveiliging een vak is wat op het ROC geleerd wordt is de opleiding om een beveiligingsinstallaties aan te leggen iets nieuws voor de monteurs. De bedrijven zullen er dan ook zelf op moeten toezien dat hun personeel goed geschoold is voor het aan het werk gaat. De opleiding MBV voorziet in deze nood; het is een opleiding die op de werkvloer gevolgd kan worden waarna de monteur in staat is om een beveiligingsinstallatie aan te brengen en in te stellen.

De vaardigheid van analyseren

Een goede monteur is in staat om aan bug fixing te doen. Als er fouten in het systeem zitten waardoor er steeds een loos alarm wordt afgegeven moet de monteur in staat zijn om het systeem anders in te stellen. Dit vereist een zekere aanwezigheid van oplossend vermogen bij de monteur. Er moet genoeg inzicht zijn in de apparatuur die wordt ingebouwd bij bedrijven en bij woningen. Ook moet de monteur communicatief in staat zijn om aan de klant de installatie uit te leggen.